(Exhaust gas boilers (EGB

 

 

לנו בשקד אנרגיה יש מגוון פתרונות עבור ניצול מרבי של חומם שיורי, אחד מהפתרונות הללו, המיועדים למפעלים אשר גזי הפליטה שלהם בעלי ערך קלורי וטמפרטורה גבוה הוא Exhaust gas boilers של חברת Clayton.

 

שקד אנרגיה הינה הנציגה הבלעדית של חברת Clayton בישראל, חברת Clayton  האמריקאית היא בעלת שם עולמי בתחום מחוללי קיטור, ניצול חום שיורי ומגוון פתרונות ויצור מתקנים לייצור קיטור.

 

ה-EGB הוא מחולל קיטור סלילי אשר מנצל גזים חמים ומייצר קיטור או מים חמים. יישומים המתאימים לשימוש ב-EGB הינם: דודי קיטור מנועי דיזל, טורבינות גז קטנות, תנורי אמייל, מחמצנים תרמיים (Regenerative Thermal Oxidizer). גנרטורים חשמליים בגדלים של עד 15 MW הם אידיאליים לשימוש עם אגזוז הארובה.

 

EGB מופעל על עיקרון של זרימה כפויה של מים דרך נחשול, ה-EGB מותקן במקור החום של גזי הפליטה (בארובה) ומים מוזרים בכיוון ההפוך לגזי פליטה אלו באמצעות משאבה שתוכננה לכך במיוחד. תערובת של מים וקיטור מופנית מהשקע של הסליל אל מפריד צנטריפוגלי בעל יעילות גבוהה שבה זורם קיטור באיכות גבוהה מן השקע. המים המופרדים ממוחזרים חזרה לחום.

הנחשון של חברת Clayton עשוי מפלדה מיוחדת או נירוסטה וחסין מפני סכנת קורוזיה של המים או קורוזיה כתוצאה מגזים קורוזיבים.

 

הרכבת ה-EGB היא פשוטה ,נוחה לביצוע ומבטיחה העברת חום אופטימלית. מגוון של רוחב של סלילים פותחו כדי להתאים למגוון רחב של תנאי התהליך. הסלילים נבחרים לביצועים אופטימליים לפי תוכנית מחשב, בהתבסס על טמפרטורת הגזים, ספיקת הגז ועל ירידה בלחץ המותר (back pressure). עקב הבנייה המודולרית של אגזוז הארובה של חברת Clayton ההרכבה היא פשוטה ביותר. הסליל הסטנדרטי מחובר יחד על ידי אוגן או עטיפה קליפה חיצונית מרותכת. חתיכות המעבר לאחר מכן נוספות בכל קצה לחיבור צינור המפלט. חיבורי המים בין כל הסלילים נמצאים בדרך כלל בצד החיצוני של הדוד.

 

 

 

 

אנרגיה מבוזבזת

 

EGB מאפשר לך לנצל את החום השיורי הנפלט מהארובה לתהליכי חימום נוספים בעלויות מינימליות ולרתום את גזי הפליטה היוצאים כמקור אנרגיה נוסף. פתרון זה מהווה חיסכון בשטח ומאפשר הפקת קיטור או מים חמים לתהליכים השונים בעלות מינימלית.

 

נשמח שצוות המהנדסים של שקד אנרגיה יגיעו לבחון התאמת מערכת זו ולספק את הפתרון האולטימטיבי לחברה על מנת לייצר חיסכון משמעותי וניצול החום השיורי שפשוט הולך לאיבוד.